•Gratis infoavonden voor ouders•Seniorengym•Uitkeringen personen met een handicap

Gratis infoavonden voor ouders

Opvoeding en opvoedingsondersteuning

Gemeente en OCMW Heist-op-den-Berg vinden opvoeding een belangrijk thema. Ouders en andere opvoeders ondersteunen is een belangrijk deel van onze welzijnsopdracht. Wij moeten mee mogelijk maken dat kinderen en jongeren kunnen opgroeien en zich ontwikkelen in optimale omstandigheden en met álle kansen.

Vormingskalender

We bieden in 2011 en 2012 vier informatieavonden voor ouders aan. Twee hiervan zijn al achter de rug: de thema’s waren cyberpesten en grenzen stellen. De komende twee avonden vinden plaats in 2012, telkens van 20 tot 22 uur in de Velodroom (oude cafetaria) van cultuurcentrum Zwaneberg. 

Deelname is gratis, maar inschrijving vooraf is wel vereist, via tel. 015 24 93 50 of via mail triplep@ocmw-heist-op-den-berg.be. Meer informatie vind je op www.ocmw-heist-op-den-berg.be

Op maandag 23 januari is er zo een lezing voorzien over ‘Jongeren en de nieuwe media’, gegeven door Jeugdwerknet. Inschrijven kan vanaf dinsdag 3 januari

Ouders met vragen

Ouders met vragen over opvoeding die graag een gesprek wensen, kunnen terecht bij het OCMW. Zij kunnen telefonisch 015 24 93 50 of via mailtriplep@ocmw-heist-op-den-berg.be een afspraak maken met Bianca Boekxstaens of Danielle Verhoeven.
 
 

Seniorengym

De sportdienst richt onderhoudsturnen in voor senioren, elke donderdag om 9 uur. Onderhoudsgym bestaat uit 45 min. turnen, 15 min. koffiepauze en 20 min. turnen, dit alles met aangepaste muziek. De lessen worden gegeven door een gediplomeerde lesgever.

Waar: turnzaal in Hallaar, Leopoldlei
Prijs: 1 euro per les (inbegrepen: les, koffie), met VT-kaart € 0,20
Inschrijvingen: vooraf bij de sportdienst, tel. 015 75 86 57
 
 

Uitkeringen personen met een handicap

Het Ministerie van Sociale Voorzorg, Algemene Directie van de uitkeringen aan personen met een handicap houdt een maandelijkse zitdag in de gemeente (elke 4de dinsdag van de maand).

De eerstvolgende zitdag wordt gepland op dinsdag 24 januari 2012 in de administratieve gebouwen van het OCMW, Stationsstraat 2, 2220 Heist-op-den-Berg, van 14 tot 16 uur.

Op deze zitdag kan je terecht voor informatie en vragen over:
• tegemoetkomingen aan personen met een handicap (inkomensvervangende en integratietegemoetkoming, tegemoetkoming hulp aan bejaarden)
• speciale parkeerkaarten voor personen met een handicap
• sociale voordelen voor personen met een handicap.

Je kan er zowel terecht voor algemene informatie als voor vragen over een specifiek dossier.
Je hoeft uiteraard niet noodzakelijk de zitdag af te wachten. Je kan je voor deze zaken altijd wenden tot de dienst Sociale Voordelen bij het OCMW. Deze dienst is open op maandag van 8.30 tot 12 uur, van 13 tot 16 uur en van 19 tot 20 uur, op dinsdag en donderdag van 8.30 tot 12 uur (namiddag gesloten), en op woensdag en vrijdag van 8.30 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur.

Info
Dienst Sociale Voordelen, Stationsstraat 2, 2220 Heist-op-den-Berg, tel. 015 24 93 50.